Един от най-големите театрални хитове в последните години “Чамкория“ се завръща в Лятно кино “Орфей“

  • от PlovdivTime
  • 10:59, 15.06.2021

Десетото юбилейно издание на панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в лятно кино „Орфей“ представя известни театрални постановки и обичани от публиката актьори.

Лятната сцена в подножието на Сахат тепе ще предложи между юни – септември 2021 и богата съпътстваща програма от събития – спектакли и концерти, както и първо издание на Комедиен европейски филмов фестивал и традиционната панорама Филмови нощи във Филипополис през месец юли.

Пловдивчани ще могат да се срещнат със Захари Бахаров, Асен Блатечки, Александър Кадиев, Мариан Бачев, Герасим Георгиев – Геро, Мариус Куркински, Александра Сърчаджиева,  Бойко Кръстанов, Даниел Пенев, Албена Павлова, Филип Аврамов, Мая Бежанска и много други популярни имена от родната театрална сцена. В афиша на лятно кино „Орфей“ ще бъдат представени постановки на Малък градски театър зад канала - София, Драматичните театри от Русе, Пазарджик, Габрово, Сливен, както и продуцентските къщи „Вива арте“„Ажур Пико“, „Фери арт“, „База Х“ и други.

Театрална панорама на комедиите „Завеса под звездите“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Един от най-големите театрални хитове в последните години - обичан от публиката, хвален от критиците и награждаван от театралната гилдия - "Чамкория" се завръща на пловдивска сцена на 15 юни 2021 г. от 21:00 в Лятно кино „Орфей“.

Омнибусът на Бае Славе отново ще паркира в града на тепетата, за да ни разсмее, замисли и развълнува!Захари Бахаров като банишорския шофьор бай Славе ще засипе публиката с духовития си и искрен мисловен поток за социалдемократи, пингвини, взривени катедрали, за така нареченото семейство и за госпожиците Мици и Греци...

Постановката е адаптация на водещия режисьор Явор Гърдев по едноименния роман на Милен Русков.

Билети на цени 20 и 25 лв - касата на "Маскарт" в Дом на културата. Работно време - 10:00 - 18:00 часа, всеки делничен ден. Спектакълът не е подходящ за лица под 16 г. Настаняването се извършва на 50 % от капацитета на залата.