Двудневен фест “Нощ на Ангелите“ подкрепя шест благотворителни каузи в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:57, 09.09.2023

Двудневен благотворителен фестивал „Нощ на Ангелите“ ще се проведе на 16 и 17 септември на Младежкия хълм. Форумът излиза извън познатите си рамки и ще подкрепи цели шест каузи – на три деца и трима млади родители, нуждаещи се от помощ, за да се преборят с коварни заболявания. 

Фестивалът ще се проведе в зоната на Plovdiv Stage Park, паралелно с превърналата се в традиция идея търговски обекти, заведения и специализирани кабинети и/или студия да дарят част от оборота си за каузите в деня на Вяра, Надежда и Любов. През изминалите години много обекти и творци се включиха в инициативата, а бройката им расте с всяка следваща кампания.

И в двата дни на фестивала ще има благотворителен базар с участието на над 20 автори и производители и много детски работилници, изработка на бижута, сапуни, свещи, рисуване, оцветяване на керамични фигурки, кулинарна работилница. Програмата ще е допълнена и от музикално бинго, театър, спорт и музика на живо.

„Хиляди сърца ще затуптят в едно – автори, творци, артисти, треньори и изпълнители, или просто хората, обединени от една обща кауза ще подадат ръка на нуждаещ се. Ние искаме да бъдем примерът за нашите деца“, споделят от организацията.

Фондация „Нощ на Ангелите“ ще има и собствен благотворителен щанд с артикули, а по време на събитията ще са поставени дарителски кутии. Всички участници в базара, както и обектите за хранене и напитки също ще дарят голяма част от оборота си за мисията.

Тази година кампанията е подкрепена от видни представители на българския спорт, като Българския национален отбор по футбол и втората ни ракета тенисистът Димитър Кузманов. Около каузата се обединяват и двата най-големи футболни клуба в града – “Ботев Пловдив“ и “Локомотив Пловдив”, както и много музиканти и артисти.