Двама лекари от Пълмед са с положителни проби, още абитуриенти са с COVID-19

  • от PlovdivTime
  • 12:33, 09.07.2020
Нито един от новозаразените в Пловдив не е хоспитализиран. Всички са на домашно лечение, съобщиха от Областна управа.

 Регистрирани са две медицински лица –лекари от УМБАЛ“ Пълмед“- неврологично отделение. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целия персонал, като отделението е затворено до излизане на всички проби.

Сред останалите проби е една положителна на футболист от Локо Пловдив – 23-годишен Положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотека „Сикретс“, един е бил и в „Бушидо“.

Има нови три случая на абитуриенти, двама от тях също са посетители на тези дискотеки. Третият е празнувал бал в НДК –София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка.

Момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък е с положителна проба.

Сред новите случаи имаме един мъж, които е дал положителна проба след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.

Вчера областният управител Дани Каназирева даде проба за изследване с ПСР тест за COVID-19 и резултатът е отрицателен.

„Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с мен, а също така и за сигурността на журналистите, които отразяват дейността на Щаба и областна управа, обясни Каназирева.

Kоментари

коментар
КИРО ДИМИТРОВ
12:51, 09.07.2020
Отговор

ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СТИГА ДО ТУК КАТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ОГРАНИЧИ ВСИЧКО ТОВА ПРАВ БЛЕШЕ ЕПИДЕМИОЛОГА КОГАТО ПРЕДУПРЕДИ ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ УДАВИМ НА КРАЯ НА ДУНАВА ЗАТОВА ЗАТЯГАНЕТО НА МЕРКИТЕ И КОНТРОЛ НА ТЯХНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ Е ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ СЕГА