Двама футболисти, абитуриенти и бебе на 40 дни - сред новите случаи в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:08, 08.07.2020

Два са потвърдените случаи на коронавирус на футболисти в Локомотив Пловдив. Те са карантинирани в домовете си. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Оттам отрекоха информацията за 50 заразени фена, която се тиражираше в пловдивски медии. 

Към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са 4 привърженици, които са били на финала между ЦСКА – Локомотив в София. Между тях като между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са на домашно наблюдение.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба. Очакват се резултатите от пробите им. 

От РЗИ потвърдиха, че има три положителни проби на посетители в "Бушидо". Двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни . Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване. Сред новорегистрираните има още трима положителни , които са посетители на дискотека „Сикретс“ –мъж на 51 години и двама абитуриенти. Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

„Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40-дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба си и също е с положителна проба на COVID-19", допълни областният управител.

Припомняме, че тази сутрин в пловдивска медия се появи информация за заразен персонал в пловдивския клуб "Бушидо". 

От управата на комплекс  7POINTS съобщават, че до днес няма нито  един регистриран случай на коронавирус на служител в заведенията, които се намират в комплекса.   Следи се стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, въведени  със заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.  

“Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб за да се набележат мерки, относно организирането на масовите мероприятия, съобщи областният управител Дани Каназирева, която днес прекрати отпуската си.