“Доза щастие“ очаква зрителите в последната вечер на “Лятно кино в парка“ под звездите на Младежкия хълм

  • от PlovdivTime
  • 17:39, 19.07.2020

Най-популярният формат за кино на открито – „Лятно Кино в Парка“ се провежда в Пловдив за трета поредна година със специална селекция от филми. Последната прожекция е тази вечер от 20.30 часа е „Доза щастие“ на Младежкия хълм.

„Доза Щастие“ преразказва реални събития от 90-те години в България и среща зрителите с една емоционална и лична история. Търсейки щастието, Весела и нейната дъщеря случайно попадат в порочен кръг, от който измъкването се оказва почти невъзможно. Филмът е адаптация на Яна Титова по книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ от 2016 на Весела Тотева, а в главната роля се превъплъщава нейната дъщеря – Валентина Каролева.

С участието на Валентина Каролева, Димитър Николов, Александър Алексиев. Оператор Мартин Балкански, художник Ивелина Минева, художник костюми Мирела Василева. Режисьор на монтажа е Бохос Топакбашиян, асоцииран продуцент Надежда Цветкова и Луциус Бар, изпълнителни продуценти Анна Крупнова , Денис Крупнов, продуценти Александър Алексиев и Николай Стоичков. Сценарист и режисьор Яна Титова.

Входът за прожекцията е абсолютно безплатен, от вас се иска само да си носите нещо за сядане и добро настроение, за да се насладите на неповторимо лятно кино изживяване под звездите на Пловдив!

Проектът „Лятно Кино в Парка“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от културния календар на града за 2020 година.