Доц. Кунчев за чипирането и 5G: Дори при достъпна ваксина, ще трябва да убеждаваме хората за имунизацията

  • от Благовест Андонов
  • 17:59, 15.06.2020

„Има все още неща, които не знаем за този вирус. Няма категорични доказателства какви антитела се изграждат, колко време присъстват в организъма. Възможно е да не се изграждат антитела, но въпреки това да сме изкарали болестта и да имаме имунитет”, заяви доц. Ангел Кунчев в Пловдив. По думите му има редица инфекциозни заболявания, които не изграждат антитела, но въпреки това на клетъчно ниво в организма се създава имунитет, пише TrafficNews.bg.

„Имунната ни система има картотека на всички заболявания, които сме карали през живота си. Има обаче едно особено опасно инфекциозно заболяване – морбили, на което наскоро имаше бум. След него цялата тази картотека се унищожава”, обясни той.

Относно ваксина за COVID-19 доц. Кунчев  не е оптимист, че скоро ще бъде широкостъпна за хората.

„Аз не съм голям оптимист, че до 1 година ще има широдостъпна ваксина,а още повече как ще имаме достъп до нея. Тя хубаво ще се появи, мога да ви кажа кои страни ще се доберат до нея – който произвежда, който е вложил парите, той ще ползва и първите дози. Да не говорим, че след това ще я има ваксината, и ще трябва да убеждаваме населението, колко хубаво е да се имунизира, защото то още отсега нежелае да бъде чипрано и подложено на пагубното действие на 5G мрежата. Тогава какво ще си говорим, не знам”, каза доц. Кунчев.

Главният държавен санитарен инспектор каза, че поведението на вируса се изменя, но като цяло картината е сходна като в началото. Около 80% от хората го карат без симптоми или с много леки такива - температура до 37,5 градуса – леко главоболие или кашлица. Според доц. Кунчев тези заразени са по-опасни за разпръскването на болестта, тъй като не подозират, че са болни. Той посъветва всички със симптоми да се изследват.