Доброволците от “Браво, Пловдив“ асфалтират разбит паркинг, забравен от общината

  • от PlovdivTime
  • 19:53, 22.10.2023

Доброволците на „Браво, Пловдив“ вчера положиха нова настилка на паркинга зад блокa на бул. „Христо Ботев“ 71, където се намира офисът на сдружението. С 30 тона чакъл и още толкова асфалт бе заравнено 2/3 от пространството, на което жителите на блока държат автомобилите си. 

Паркингът бе в трагично състояние, осеян с дълбоки кратери, опасни за по-ниските автомобили. В дъждовно време ямите се превръщат в огромни локви, а колите разнасят калта навсякъде. Въпреки че е общинска собственост, теренът от години е занемарен.  

Паркингът първоначално  бе посипан с чакъл и заравнен с валяк. Близо 20 доброволци от сдружението се включиха в инициативата.

След това отгоре бе положена и асфалт. 

След като настилката се втвърди напълно, в следващите дни  предстои да бъде довършена и останалата част от паркинга. Тъй като там има стари плочки и бетон, е необходимо пространството първо да бъде почистено и заравнено, а след това да се насипе чакъл и да се асфалтира.  Предстои втория етап от акцията. 

"През 68-ма година се омъжих и дойдох снаха в този блок. Аз лично нямам кола, но съседите се мъчеха сами да направят нещо. Това място толкова равно и хубаво не съм го виждала никога. Добре, че сте вие младите" коментира възрастна жена от жилищната сграда. 

След ремонта, живеещите в блока, няма да газят в кал до колене, за да се приберат до входа си. 

"Радваме се , че направихме едно добро на тези хора. Офисът ни може и да се премести, но в следващите години те няма да си разбиват автомобилите по тези кратери и парчета бетон, които бяха тук. С общи усилия можем да променим много неща в града и ние ежедневно го показваме. Докато повечето политици обещават светло бъдеще или се хвалят с постижения, направени с парите ни на данъкоплатци, ние показваме какво можем без да искаме пари от общината. Акциите ни ще продължат и след изборите, за да мотивираме повече пловдивчани да се включат в подобряването на градската среда, категоричен е председателят на сдружението Веселин Костов, който също взе активно участие в акцията. 

Вчера "Браво, Пловдив" запълниха и няколко дупки в квартал "Западен". В запълването се включиха кандидатът за кмет "Браво, Пловдив" Димчо Петров, кандидатът за общински съветник д-р Любомир Паунов и други ентусиасти. 

 

 

 

"Браво, Пловдив" е  с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия" за кмет, районен кмет и листа за общински съветници!

 Купуването и продаването на гласове е престъпление.