„Дни на Квебек”: 56 канадски фирми предлагат 700 работни места на кандидати от ЕС

  • от PlovdivTime
  • 12:57, 21.11.2020

За първи път, събитието „Дни на Квебек”, което се провежда във Франция от вече 12 години, е отворено за всички Европейски страни. Това може да бъде шанс за онези, които търсят професионална реализация и опит в единствената френскоговоряща провинция в Северна Америка, Квебек. За първи път това събитие ще се състои виртуално и така ще имат възможност всички европейски граждани да участват.

По този повод  56 фирми от Квебек ще предлагат 700 работни позиции на кандидати живущи или произхождащи от страни на Европейския съюз, пространството Шенген или Обединеното кралство. Тези работни места са в много разнообразни сектори на дейност, като: информационни технологии и комуникации, видео игри, здравеопазване и социални услуги, образование, производствения сектор – механика, електричество, електроника, хранителна промишленост, хранително преработваща промишленост и транспорт.

Всички, които желаят могат да кандидатстват, като до 22 ноември 2020 се запишат на сайта  Journées Québec.  Интервютата за работа ще се осъществяват чрез видеоконферентна връзка от 30 ноември до 05 декември 2020г. Допълнителна информация може да се намери и на страницата на Министерството на Имиграционните власти  Ministère de l'Immigration, de la Francisation et de l'Intégration

Квебек е единствената провинция в Канада, в която официалният език е френски, и най-голямата по площ в страната. Едноименният град Квебек е разположен в югоизточната част на провинцията, по устието на река Сен Лоран.

Град Квебек е започнал развитието си като най-ранното европейско селище на територията на днешна Канада. Сега е оживен мегаполис, който предлага много повече от градска среда. Типично за европейските градове и той събира в себе си изкуство, култура, история, архитектура.

Красивият Квебек с множество кафенета, бутици, тесни улички и малки дюкяни на дребни търговци наистина напомня изключително много за Европа. Архитектурата също е типична за Стария континент.