Дни на японската култура в Пловдив представят изложба на икебана „Есенна цветна приказка”

  • от PlovdivTime
  • 13:10, 07.10.2021

Изложба на икебана „Есенна цветна приказка” ще бъде разположена в Дом на културата от 7 до 10 октомври. Събитието е част от 32-те Дни на японската култура и Miracle Ikebana.

След изложбата "Зимна цветна приказка", която заплени много посетители, Miracle Ikebana продължава своята концепция за сезонни изложби, които следват един от принципите на икебана – да се работи предимно със сезонни цветя, като Ви кани на изложба „Есенна цветна приказка” в Пловдив.

„Есента е осеян с топли багри сезон, и да твориш икебана е прекрасно. Елате и се потопете в есенната цветна приказка, която ще сътворим за Вас. Станете част от нещо красиво, креативно, потушаващо стреса и забързаните обороти на ежедневието ни. Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен“, разказват организаторите.

Творци в изложбата са Мирослава Иванова - Хосен, преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан) към школата Согецу, и нейните ученици. Откриването на изложбата ще бъде на 7.10. от 11:00 ч. на живо във FB страницата на Miracle Ikebana. Работно време на изложбата: 10:00 до 19:00ч. Виртуална разходка в изложбата може да се види на YouTube канала на Miracle Ikebana: https://www.youtube.com/c/MiracleIkebana

Работилницата по икебана ще се проведе на 12.10. от 18:30ч.-19:20ч. онлайн. Участието в работилницата е с предварително записване тук: https://miracleikebana.com/работилница-по-икебана

Изложбата е в подкрепа на дейността по програма Наследство на Европейска столица на културата и се осъществява с подкрепата на фондация EU-Japan Fest, под патронажа на Посолството на Япония в България.

Мирослава Иванова се занимава активно с изкуството икебана от 9 години. След като преминава през сериозно обучение към школата Согецу, тя става лицензиран преподавател по икебана с лично име Хосен. През 2018г. продължава обучението си в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей. Тя е основател на Miracle Ikebana и се е посветила на популяризиране на изкуството икебана в България, като прави обучения, изложби и декорация на събития.