Днес изтича срока за кандидатстване по Компонент 1 на Културния календар на община Пловдив за 2021 година

  • от PlovdivTime
  • 08:56, 31.08.2020

Днес е последният ден, в който до 17 часа се приемат документи за кандидатстване по Компонент 1 „Фестивали и значими събития“  от Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на Община Пловдив“ за 2021 г.

Това е най-важната и интересна част от Културния календар на града, тъй като обхваща организирането и провеждането на значими фестивали, биеналета, панаири на изкуствата, отделни събития в различните видове изкуства, социализация на културно историческото наследство, неформално образование в сферата на културата, стимулиране на иновативни практики и експериментални форми и много др. еквивалентни прояви, които се реализират на територията на Община Пловдив.

Кандидатствайки на проектен принцип сега, точно тези събития създават разнообразието и богатството на културния живот на Пловдив през следващата година, когато започва изпълнението на проектите.

Документи се подават в деловодството на Община Пловдив, пл. „Ст. Стамболов“ № 1, ет.1,  в срок до 17.00 ч. днес - 31 август 2020 г. Документи се подават в запечатан плик с надпис „За участие в конкурс по Компонент 1 от „Наредба за финансиране на инициативи в сферата на културата“. Върху плика трябва да бъде изписан кореспондент „Отдел „Култура, археология и културно наследство“ и точното наименование на кандидата.

Документи могат да се подадат и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице в срок до 17.00 ч. на 31 август 2020 г.

Формуляри за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив.