Детският отдел на библиотеката с нетрадиционна изложба за 1 юни

  • от PlovdivTime
  • 16:26, 24.05.2020

По традиция НБ „Иван Вазов“ – Пловдив, чрез своя Детски отдел, ежегодно организира богати програми, посветени на 1 юни – Международния ден на детето. Празникът идва и сега, но поради мерките срещу коронавируса, той не може да бъде отбелязан както досега. Независимо от това Детският отдел на библиотеката организира една нетрадиционна изложба.

Той кани всички деца да нарисуват своя рисунка  с тема и сюжет, които сами изберат,  и придружени от своите родители да я донесат в Детския отдел на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив, ул. „Авксентий Велешки“ № 15. Там малките художници ще могат да я закачат в импровизираната изложба. За най-интересните ще има и награди, осигурени от книжарници „Мечо Пух“. Организатори са НБ „Иван Вазов“ – Пловдив, Асоциация за социална, здравна и правна помощ /АСЗПП/, СНЦ „Клуб за планинско-приложни спортове „АГАРТА“ и книжарници „Мечо Пух“.

Детският отдел на библиотеката обещава на своите малки приятели, че след падане на ограниченията, всичко планирано ще се реализира. Очаква ги интересна лекция за прилепите, като една от най-големите групи бозайници, изключително полезни животни, с които хората съжителстват от векове и присъстват дори в градовете ни. Лектор ще е адвокат Крум Сираков – представител на АСЗПП и клуб „АГАРТА“, който е участвал в няколко експедиции за изучаване на прилепите. Ще има и детско лятно кино, на което ще се прожектира филм за прилепите, представен от клуб „АГАРТА“ и АСЗПП, лятна читалня и още много изненади. За тях и подробности около реализирането им ще научите при първа възможност.