Детски фестивал с безплатни филми тръгва в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:09, 02.02.2017

Най-гледаните филми от последната година ще могат да видят децата на Пловдив напълно безплатно в „LUCKY – Дом на киното“ всяка събота и неделя от 4-ти февруари до 19-ти март 2017 г. В програмата са включени специално подбрани анимационни 3D и 2D детски филми, дублирани на български език.  

Хитовите ленти „Овца или вълк”, „Норм – Полярният мечок”, „Добрият великан”, „Маша и мечокът: най-смешните епизоди”, „Балерина”, „Робинзон Крузо”, “Овца или вълк” и трите серии на руската продукция „Снежната кралица”  са само част от заглавията, които ще предложи програмата на кинофестивала на най-малките зрители.

В седемте поредни уикенда на Детския филмов фестивал ще се състоят общо 60 прожекции -  всяка събота и неделя от 11:00 и 13:00 часа в първа зала и от 11:30 и 13:15 часа във втора зала. Организаторите са предвидили и допълнителна програма на националния празник 3 март. Входът за възрастни е 4 лева, безплатните билети за деца до 12-години се получават от касата на „LUCKY – Дом на киното“  след 10:00 часа в деня на прожекциите.

Куп изненади ще очакват децата във фоайето на киното преди прожекциите – филмовата героиня Елза от „Замръзналото кралство” и забавният Мистър Инглиш ще играят и ще се снимат с всички малчугани. Конкурс във Фейсбук за най-харесвана снимка пък ще осигури на един от зрителите специална награда.

Детски филмов фестивал е част от Културния календар на община Пловдив за 2017 година и дава възможност на най-малките да се срещнат за първи път с магията на седмото изкуство. Събитието се провежда от 2013 година, като още от първото си издание се радва на огромен интерес. За четирите години на провеждане, Детски кинофестивал е бил посетен от над 27 000 души.