Ден на отворените улици 2020 превръща днес бул.“Руски“ в зона за забавления и игри

  • от PlovdivTime
  • 09:00, 26.09.2020

Днес, 27 септември бул. „Руски“ в Пловдив ще бъде преобразен в място за игри, спортни и забавни занимания - част от програмата на Ден на отворените улици 2020. Началото е в 10 часа, продължава до 17 ч.

Жителите на града ще могат да се включат в открити занимания по различни спортове, групови игри, както и в множество работилници и срещи, посветени на устойчивия начин на живот и опазването на околната среда. Целта на инициативата, която ще се проведе в десетки градове в Европа, е да се даде възможност на хората да се възползват от публичните пространства по най-добрия начин – като ги превърнат в място за срещи, спорт, забавления и различни видове активност.

Събитието в Пловдив се координира от сдружение БГ Бъди активен с партньорството на Община Пловдив. Ден на отворените улици е част от дългосрочната програма _Място България и се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. Ако искате да се присъедините или търсите повече информация, свържете се с нас.

Инициативата провокира теми, свързани с подобряване на градската среда. Пътното платно ще бъде изрисувано с различни забавни игри като морски шах, дама, туистър, “Не се сърди човече”, а заедно с тях ще има и работилница за ремонт на колелета, състезания с кънки, ролери, велосипеди.

Станете част от празника на отворените пространства! Включете се със семейството и приятелите си в някое от откритите спортни занимания, състезания с велосипеди, ролери, танци, игри или посетете работилнички за рециклиране или занимание за разделно събиране на отпадъци.

Нека се раздвижим... на улицата! Очаквайте пълната програма на събитието!

Денят на отворените улици се провежда за втори път в Пловдив и се координира от сдружение БГ Бъди активен, в партньорството на Община Пловдив. През 2019-та  стотици посетители се включиха в различни тренировки, игри и творчески работилници на бул Марица.  Инициативата обхваща десетки градове в цяла Европа и се осъществява от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) в партньорство с Европейската комисия и програма Еразъм+. Събитието е част от целогодишната кампания за насърчаване на физическата активност  NowWeMOVE.