За Деня на отворените улици: Бул.“Руски“ става зона за забавления и спорт

  • от PlovdivTime
  • 09:42, 24.08.2020

Бул. „Руски“ в Пловдив ще се преобрази в място за игри, спортни и забавни занимания на 27  септември от 10 до 17 ч. Събитието е част от програмата на Ден на отворените улици 2020. 

Жителите на града ще могат да се включат в открити занимания по различни спортове, групови игри, както и в множество работилници и срещи, посветени на устойчивия начин на живот и опазването на околната среда. Целта на инициативата, която ще се проведе в десетки градове в Европа, е да се даде възможност на хората да се възползват от публичните пространства по най-добрия начин – като ги превърнат в място за срещи, спорт, забавления и различни видове активност.

Събитието в Пловдив се координира от сдружение БГ Бъди активен с партньорството на Община Пловдив. Ден на отворените улици е част от дългосрочната програма _Място България и се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. Ако искате да се присъедините или търсите повече информация, свържете се с нас.

Инициативата провокира теми, свързани с подобряване на градската среда. Пътното платно ще бъде изрисувано с различни забавни игри като морски шах, дама, туистър, “Не се сърди човече”, а заедно с тях ще има и работилница за ремонт на колелета, състезания с кънки, ролери, велосипеди.

Станете част от празника на отворените пространства! Включете се със семейството и приятелите си в някое от откритите спортни занимания, състезания с велосипеди, ролери, танци, игри или посетете работилнички за рециклиране или занимание за разделно събиране на отпадъци.

Денят на отворените улици се провежда за втори път в Пловдивив. През 2019-а  стотици посетители се включиха в различни тренировки, игри и творчески работилници на бул. "Марица".  Инициативата обхваща десетки градове в цяла Европа и се осъществява от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) в партньорство с Европейската комисия и програма Еразъм+. Събитието е част от целогодишната кампания за насърчаване на физическата активност  NowWeMOVE.