“Ден без асансьори” организира крос до върха на Альоша с благотворителна цел

  • от PlovdivTime
  • 19:33, 27.04.2021

Ден без асансьори ще се случи на 28 април на площадката на стълбите на Бунарджика при паметника на Альоша от 18.15 ч. Идеята е с крос до върха, като част от Европейска миля, изминатото разстояние ще бъде дадено за каузата СПРИ РАКА.

Кросът ще бъде последван от открита тренировка, която ще бъде водена от професионални треньори от първия клуб за функционални тренировки в Пловдив – WOW GYM, който през този март навърши 10 години.

Тренировката е подходяща както за напреднали, така и за начинаещи.

За седма поредна година сдружение БГ Бъди активен е организатор и координатор на национално ниво на инициативата “Ден без асансьори”, част от международната кампания NowWeMOVE, което за четвърта година ще се проведе в глобален мащаб. Ежегодно кампанията бива подкрепена от Министерство на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката.

Всяка година, в последната сряда на месец април, чрез събитието “Ден без асансьори”, сдружението успява да провокира обществото, привличайки хора, компании и институции, заедно с които доказва, че без да се отделя допълнително време и средства, всеки може да допринесе дългосрочно за здравето и настроението си, като просто избере стълбите вместо асансьора. Физическата активност е изключително нужна, особено сега когато се намираме във време на изолация и сдружението е с мотивация, че инициативата ще допринесе не само за доброто физическо, но и ментално здраве на хората.