Дървеният материал за покрива на ОУ “Душо Хаджидеков“ вече е в двора

  • от Мария Луцова
  • 09:39, 11.09.2022

Работници вече разтоварват дървените материали, необходими за възстановяването на изгорелия покрив на училище "Душо Хаджидеков" в двора до сградата. Община Пловдив в лицето на заместник-кмета по строителство Пламен Райчев обеща, че до месец възстановяването на покривната конструкция, която изгоря на 1 септември, ще приключи. Явно от местната администрация са решени да изпълнят обещанието си, защото строителните дейности продължават и в почивните дни.

Преди дни зам.-кметът по строителство заяви, че целта е до края на месеца покривът да бъде оправен.

„Ще направим всичко възможно, за да влязат децата в класните стаи до края на месеца. Имаме уверението и на фирмата, че до 30 септември могат да приключат с дейностите”, каза Райчев.

Припомняме, че опустошителен пожар унищожи покрива на едно от най-емблематичните училища в сърцето на Пловдив при ремонтни дейности. Това наложи 17 паралелки с ученици да бъдат пренасочени към две други сгради.

Немалко родители изразиха притесненията си, че на децата им ще се наложи да се придвижват сами към алтернативните училищни бази, а чантите им са изключително тежки.

Затова новината, че ремонтните дейности вървят интензивно, зарадва всички.