Cinelibri и Фондация Сингъл Степ кани пловдивчани на филм и дискусия за любовта

  • от PlovdivTime
  • 18:58, 04.11.2020

Cinelibri и Фондация Сингъл Степ ви канят на 6 ноември в Пловдив LUCKY Дом на киното. От 18:30 часа  ще се прожектира филмът на Франсоа Озон „Лято `85“. Специалното събитие е подготвило и дискусия на тема „Защо любовта предизвиква омраза“ заедно с автора на „Не казвай на мама“ Николай Йорданов.

„За какво може да мечтаеш, ако си на 16 години и се намираш в морски курорт в Нормандия през 80-те години? Може би за най-добър приятел? Тийнейджърско споразумение за цял живот? Приключения с лодка или мотор? Живот с главоломна скорост? Е, някои си мечтаят за смърт. Защото не могат да получат по-голям ритник от смъртта. Тази история разказва как Алексис пораства вътре в себе си. Всичко започва през едно лято…”, разказва сюжетът на филма.

Драмата с оригинално има „Été 85” е горчиво-сладка история за отношенията между две момчета. Филмът е номиниран за „Златна раковина“ от Международния филмов фестивал в Сан Себастиан.

Модератори на дискусията са Николай Йорданов, автор на романа „Не казвай на мама“ и Иван Димов, основател на Сингъл Степ.

Сингъл Степ е фондация, която осигурява подкрепа за млади хора с различна сексуална ориентация и полова идентичност, както и на техните семейства и близки.