Четири фирми в битка за „Модър-Царевец” – без изненада в участниците

  • от PlovdivTime
  • 08:53, 21.05.2020

Три фирми и един консорциум са подали оферти за направата на „Модър-Царевец”, съобщи зам.-кметът Пламен Райчев. В полунощ изтече крайният срок а прием на офертите, като тяхната документация ще бъде отворена днес в 14:30.

И четирите компании имат редица обекти в Пловдив, като на търга не се появи „външен” строител. Фирмите подали оферта са „ИСА – 2000” , „Драгиев и Ко”, „Парсек груп” и консорциум, в който водещ участник е „ГБС- Пловдив”, пише TrafficNews.

Очаква се до 45 дни да приключи процедурата и да има избран изпълнител, така през лятото може да стартира строителството.

Поръчката е на стойност  от 9 583 333,33 без ДДС или 11 500 000 лева с данък добавена стойност.  

В проекта е предвидено още разширение на двете улици - "Царевец" до бул. „Хаджи Димитър” и "Модър" в участъка до Коматевско шосе.  Поръчката отново е на инженеринг, като тя трябва да стъпи на техническото задание, дадено от Община Пловдив. Проектирането и строителството трябва да продължи 1095 дни, или 3 години.  С други думи съоръжението трябва да е готово в края на мандата на Здравко Димитров.

Има обаче огромна неизвестна относно финансирането на проекта. В момента има 1 млн. лева в бюджета, с който  да започне поръчката, но предвид тежките финансови времена, не се знае, откъде ще бъде намерено финансиране.  Една от опциите е да се тегли заем, като проектът е част от списъка с обекти, които е пуснала Община Пловдив към ФЛАГ.