Честваме 167 години от рождението на Стефан Стамболов

  • от PlovdivTime
  • 11:10, 25.01.2021
На 31 януари 2021г., в неделя, от 11.00 часа, в Пловдив ще бъде отбелязана 167-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов на едноименния площад пред сградата на Община Пловдив.
 
В тържественото честване ще се включат военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“. Слово за държавника ще произнесе г-жа Мария Пашкулева, преподавател по история в Хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий", Носител на почетен знак за принос в утвърждаването на хуманитарните науки. Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичен театър Пловдив - Стефан Попов.
 
 За почитане на годишнината от рождението на Стамболов са поканени Кметът на Община Пловдив, Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Областният управител, Председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев - командир на "Съвместното командване на специалните операции“ и началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, граждани, медии.