Честваме 13 юни - Международен ден на плетенето на открито, без да се събираме. Вижте как

  • от PlovdivTime
  • 10:46, 13.06.2020

За юбилейна 10-та година, любителите на това творческо занимание отново ще отбележат 13 юни - Световния ден на плетенето на открито. Тази година ще е малко по-различно - ще плетат  на открито, но без да се събират. Десетки групи в социалните мрежи вече канят желаещите да споделят в пространството как всеки един от тях ще отбележи Деня на плетенето на открито, като изпрати съобщение със снимка във Фейсбук. Организаторите обещават да публикуват албум със събраните снимки и да покажат как България намира интелигентния подход в каквато и да е ситуация.

„Присъединете се към нас за един по-различен, но също така вълнуващ ден да отбележим празника на любимото ни хоби! Обичаме ви! Пазете се и бъдете здрави!“ е призивът към всички почитатели на плетеното . Те могат да се отбележат и в инстаграм с #onlinepletemzaedno или #pletenenaotkrito2020.

Началото на инициативата е поставено през 2005 г., като дата се избира за всяка година. През 2018 г. това е било на 9 юни, събота. През 2017 г. са проведени 1125 събития в 54 различни държави.