Честита Нова година, Пловдив!

  • от PlovdivTime
  • 00:01, 01.01.2022

Екипът на сайтовете Traffic News, Plovdiv Time и Plovdiv Now  ви честити Новата 2022 година и пожелава  тя  да бъде здрава, силна и вдъхновяваща.  Година, в която да мечтаете, да вярвате и следвате целите, които сте си поставили. Година, в която всеки да бъде част от промяната, която иска да види.  

Полюсна, Ползотворна, Емоционална, Шизофренична, Турболентна, Противоречива, Уравновесяваща, Кошмарна, Плодородна, Тегава /като роман на Достоевски/, Пасторална, Променлива, Поучителна. Така хората от екипа на TrafficNews описаха 2021 година. Странна, напрегната, в очакване кризите, които ни връхлитат една след друга да свършат, тя си отиде. Посрещаме новата 2022 с голяма доза смирение, заради преживените загуби и с надежда.

В посланието си към християнския свят тази година папа Франциск говори за „малкостта”.

"Бог иска да влезе в малките неща от нашия живот, да живее в ежедневните реалности, простите жестове, които правим у дома, в семейството, в училище, на работата. В нашия обикновен живот Бог иска да постигне необикновени неща. Затова, нека оставим зад гърба си съжаленията за величието, което нямаме. Да се отречем от оплакванията и намръщените лица, от алчността, която ни оставя неудовлетворени!", каза папата.  

Желаем ви  да бъдете близо до любимите си хора и да ги прегръщате без страх. Желаем ви да оцените това , което имате и да намерите баланса, който ще ви накара да се обичате. Опознайте удовлетворението, което носи доброто, за което не очаквате отплата.  Мечтайте, учете, борете се за смислени каузи, прощавайте. Пътувайте! Ако не можете да го направите физически – пътувайте в себе си.  Откривайте неизследвани места. Радвайте се на живота, защото е прекрасен!

Честита  Нова година, Пловдив!