“Браво, Пловдив“ засади 36 дървета на ул. “Рая“

  • от PlovdivTime
  • 12:34, 23.10.2023

Доброволците от „Браво, Пловдив”  днес засадиха 36 дървета  на ул. „Рая” 6 . В акцията се включиха кандидатът за кмет Савина Петкова, кандидатът за кмет на  на район „Западен” Димчо Петров и кандидатите за съветници д-р Ангел Молев, Валентина Николова и Дафинка Иванова. По протежението на новата улица се появиха няколко чинара, липи и явори.  Видовете фиданки са съгласувани с ландшафтен архитект и еколог от района. Преди това ентусиастите почистиха бурените от зелената ивица между улицата и булеварда. 

„Район "Западен" е белият дроб на града. Нашата амбиция е да го запазим и да направим всичко възможно да засадим нова растителност. Това е един от най- активно развиващите се райони, с нова инфраструктура и тя трябва да бъде съчетана с подходящо озеленяване. Надявам се, че след десетина година хората от квартала ще се разхождат по една сенчеста улица с красиви дървета” каза Димчо Петров. "Зелен пловдив с много паркове" е сред приоритетите на формацията, допълни Савина Петкова. 

Броят на дърветата не е избран случайно - 36 е номерът, с който формацията участва в местните избори. Сдружението планира още няколко "зелени" акции до края на годината.