“Браво, Пловдив“ подкрепя Нощта на ангелите

  • от PlovdivTime
  • 14:44, 16.09.2023

Сдружение "Браво, Пловдив!" ще подкрепи благотворителната инициатива „Нощ на Ангелите“ тази година. В рамките на организираните акции, членовете на сдружението събират средства, за да подадат ръка на деца и техните родители, които се борят с коварни заболявания. Събраната сума ще бъде предадена на организаторите в неделя, на празника Вяра, Надежда, Любов. 

Тази година в рамките на двудневен благотворителен фестивал ще бъдат подкрепени шест каузи. 

Фестивалът ще се проведе на 16 и 17 септември на Младежки хълм, в зоната на Plovdiv Stage Park, паралелно с превърналата се в традиция идея търговски обекти, заведения и специализирани кабинети и/или студия да дарят част от оборота си за каузите в деня на Вяра, Надежда и Любов. През изминалите години много обекти и творци се включиха в инициативата, а бройката им расте с всяка следваща кампания.

И в двата дни на фестивала ще има благотворителен базар с участието на над 20 автори и производители и много детски работилници, изработка на бижута, сапуни, свещи, рисуване, оцветяване на керамични фигурки, кулинарна работилница. Програмата ще е допълнена и от музикално бинго, театър, спорт и музика на живо.

„Хиляди сърца ще затуптят в едно - автори, творци, артисти, треньори и изпълнители, или просто хората, обединени от една обща кауза ще подадат ръка на нуждаещ се. Ние искаме да бъдем примерът за нашите деца“, казват от организацията.

Фондация „Нощ на Ангелите“ ще има и собствен благотворителен щанд с артикули, а по време на събитията ще са поставени дарителски кутии. Всички участници в базара, както и обектите за хранене и напитки също ще дарят голяма част от оборота си за мисията.

Тази година кампанията е подкрепена от видни представители на българския спорт, като Българския национален отбор по футбол и втората ни ракета тенисистът Димитър Кузманов. Около каузата се обединяват и двата най-големи футболни клуба в града - “Ботев Пловдив“ и “Локомотив Пловдив”, както и много музиканти и артисти.