„Браво, Пловдив” е гласът на младите хора, близо 50% от кандидатите са младежи

  • от PlovdivTime
  • 19:30, 04.10.2023

Гласът на младите хора, които искат да променят Пловдив – така може да се опишат кандидатите за общински съветници и районни кметове на „Браво,Пловдив”.

Сдружението, което се явява на изборите с регистрацията на „Българска прогресивна линия” под номер 36,  залага на млади хора, показващи голям потенциал в своите области.

Така четирима от кандидатите за районни кметове са под 35 години, а в листата за Общинския съвет 23 от 51, или близо 50% от кандидатите.   Най-младият кандидат за районен кмет е  за „Тракия”  - Васил Ганчев е само на 23 години.

Въпреки че кандидатите не са експерти в политиката, те са експерти в своите области. Сред младите хора има вече доказани професионалисти във всички сфери на обществения живот – лекари,юристи инженери, предприемачи,  учени и други.

„Това са хора, които не са обремени от политиката , като имат огромното желание да помогнат на своя град, където живеят, работят и искат да отглеждат децата си. Листата за Общинския  съвет е направена така, че младите хора и тези от нас с повече опит, да намираме баланса в нашите решения и предложения.  Основният глас в „Браво, Пловдив” са именно десетките младежи, а ние – по-опитните  ги напътстваме и помагаме”,заяви кандидатът за кмет на „Браво, Пловдив” Савина Петкова.

Председателят на сдружението Веселин Костов каза, че енергията на младите е хора е това, което  отличава „Браво, Пловдив” от другите формации, явяващи се избори в Пловдив.

„Това е изключително зареждащо – да виждаш млади хора, които се интересуват от съдбата на своя град и бъдещето на своите  деца. Кандидатите са изключително пъстри хора с невероятен арсенал от идеи, които искат да реализират. Длъжни сме да им помогнем в тази битка, която е само началото”, каза Костов.

"Браво, Пловдив" е  с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия" за кмет, районен кмет и листа за общински съветници!

Ето и листата за Общинския съвет:

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.