“Браво, Пловдив“ ден, преди изборите: По делата ще ни познаете!

  • от PlovdivTime
  • 20:28, 27.10.2023

51 съветници от "Браво, Пловдив" вдигнаха балони с номер 36 на площад "Централен" и така сложиха край на предизборната кампания, в която направиха заявка за участие в местната власт. 

Време е кметът на Пловдив да бъде избран от пловдивчани. Пловдив да бъде удобен град с безплатен, екологичен и редовен градски транспорт. Да бъде зелен, с чист въздух и социализирани паркове, с  река на брега, на която пловдивчани да се разхождат, спортуват и забавляват. Да бъде чист – с нова система за разделно сметосъбиране. Да се спре презастрояването. Да се съхрани миналото. Това са основните приоритети на сдружението, което за първи път се включва в изборите. 

"Браво, Пловдив" проведе изключително позитивна кампания, в която всеки от кандидатите представи себе си и своята визия за града. Паралелно с това, доброволците на движението продължиха с акциите за подобряване на градската среда. Бяха ремонтирани още 3 детски площадки в Кючук Париж и Кършияка, където съоръженията бяха ремонтирани, боядисани и поставени нови пейки. Продължи и запълването на дупки в квартал "Западен".

В акциите се включиха и кандидатите за районни кметове Борислав Инчев, Стоян Даскалов и Димчо Петров. Доброволците със собствени сили и средства асфалтираха и голям паркинг - общинска собственост, ползван от живеещите на бул. "Христо Ботев" 71. Обитателите на сградата благодариха на хората от сдружението, като си спомниха, че от 50 години там не е правен ремонт и той целият е бил в огромни кратери. 

Друга част от акциите на доброволците бяха свързани с тяхното желание за "ЗЕЛЕН ПЛОВДИВ". Един от създателите на сдружението - Веселин Костов , се пусна с каяк по Марица, за да покаже как изглежда "отвътре" любимото място на пловдивчани. Екипът на „Браво, Пловдив“ е категоричен, че реката трябва да бъде място за култура, бизнес, спорт и отдих чрез благоустрояване на крайбрежните зони, изграждане на паркови рекреационни и атракционни зони. Те ще настояват това да бъде и основна точка в работата на следващото управление на града. И за да не бъдат голословни, заедно с местни рибари се включиха в зарибянето на Марица като пуснаха 1000 сома и 1000 броя бял амур. Освен това доброволците засадиха 36 дръвчета - чинари, явор и липа на ул. "Рая" в район "Западен". 

Докато мечтаят за редовен и екологичен транспорт, пловдивчани имаха възможност да видят и да се повозят на ретро автомобили и ретро автобус  на събитие, организирано от кандидата за кмет на район "Северен" Стоян Даскалов. "Време е Пловдив да влезе в 21 век. Този мандат започна с обещание за елекрически автобуси в Пловдив, но такива не видяхме" коментира кандидатът. 

Началото на кампанията съвпадна с финала на големия Арт маратон на "Браво, Пловдив", който показа картини на четирима от известните съвременни художници на Пловдив и организира много събития за деца и възрастни в "Еtra Hall". 

"Искаме да покажем, че мястото на културните събития не е единствено в центъра, а градът трябва да се отвори и към кварталите" каза кандидатът за кмет на сдружението Савина Петкова. Тя бе изключително активна по време на кампанията като се срещна и разговаря с десетки пловдивчани, които споделиха с нея проблемите, с които ежедневно се сблъскват. 

"Градът изглежда изоставен. Това го чувам и от хора, които посещават Пловдив като туристи. Щом те го забелязват, какво остава за нас?   Улиците са мръсни, казаните са пълни, ремонтите вървят с изключително бавни темпове. Администрацията, която  е лицето на Община Пловдив стана особено нелюбезна с пловдивчани. Аз съм работила дълго време в администрацията. Знам, че никак не е лесно, като има и много работещи хора там, както и такива, които не вършат нищо. За мен обаче рибата се вмирисва откъм главата" коментира г-жа Петкова. 

 

"Браво, Пловдив" е  с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия" за кмет, районен кмет и листа за общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.