“Браво, Пловдив“ дари 30 стола на пенсионерски клуб, забравен от властта

  • от PlovdivTime
  • 19:22, 03.12.2023

„Браво, Пловдив“ дари 30 чисто нови стола на пенсионерския клуб в квартал Прослав, район „Западен“. От гражданското сдружение, което успя да излъчи петима общински съветници  в местния парламент, сами събраха сумата за купуването на столовете и ги дариха в клуба в район „Западен“.

„Хората в Пенсионерския клуб са изключително позитивни. Поговорихме с тях, като се разбрахме за в бъдеще да имаме общи инициативи.  Г-н Найдев каза, че имат нужда от нови завеси или пердета, като апелираме, ако някой има възможност да дари.

Също така през групата на „Браво, Пловдив“ в Общинския съвет ще предложим по-адекватен бюджет за Пенсионерския клуб, както и другите подобни структури в Пловдив, за да посрещат своите нужди.

Именно това бе една от причините да се включим на последните местни избори, а именно да помагаме на пловдивчани с каквото можем и през инструментите на Общинския съвет“, заяви Веселин Костов“, пишат във Фейсбук страницата си от „Браво, Пловдив“.

Дни преди това кметът на район „Западен“ Тони Стойчева се похвали, че гражданин е дарил два стола за възрастните хора – седмица, след като обяви т.нар. кампания. В тогавашния й пост тя написа, че „за съжаление мебелите са в окаяно състояние“,  а тъй  като е на издръжка на общината, средствата не са достатъчни.

Пенсионерските клубове са към дирекция „Социална политика“, в който ресор 10 години се разпореждаше Георги Титюков, а вече Николай Бухалов.  Въпреки че през последния мандат през Титюков минаха десетки милиони, той така и не е намерил средства за нормалните условия на пенсионерите в Прослав.

От друга страна  вече като районен кмет Тони Стойчева трябва да знае, че тя има инициативата да внася предложения в Общинския съвет за целево финансиране на определени структури.  Също така тя бе издигната от ПП – ДБ, която разполага с 10 общински съветници, които също биха могли да изготвят адекватно предложение, което със сигурност ще срещне подкрепа.

Двата дарени стола от пловдивчанка са нещо похвално, но определено не е нещо, което трябва да се пише актив на районния кмет, тъй като той трябва да предлага решения, а не да борави с лозунги и призиви.