Ботев внесе проекта за Колежа, Локо чака одобрение от УЕФА

  • от Георги Анастасов
  • 15:39, 15.05.2020

Локо не е представил проекта за ремонт на стадион Локомотив със средствата, отпуснати отпуснати от държавата в размер на 12 милиона лева. Черно-белите имат идейна концепция, която са представили за одобрение от УЕФА и това ще забави процедурата, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров. От Ботев са представили пълна документация с количествена сметка и предстои обществена поръчка. Държавните средства, заделени за Колежа са в размер на 25 милиона лева. Ремонтът може да се поднови септември, ако няма обжалване, и до 2 години стадионът може да е готов. За нас двата стадиона са приоритетни и важни обекти и каквото зависи от нас ще го направим в най-кратки срокове, каза още кметът, пише  TrafficNews.bg.

Проектирането на стадион "Христо Ботев" е започнало по-рано - още през 2015 година, има разрешение за строеж. Преработка на проекта не е правена. За стадион Локомотив процедурата ще са забави с около месец, тъй като проектните работи са на по-заден етап, а и предстои одобрението от УЕФА на идейната концепция. Питането до УЕФА засяга различни технически параметри и най-вече отстоянието от трибуните до терена - пистата ще бъде премахната. Отговорът от Европейската централа се очаква до края на другата седмица.

До стадион "Христо Ботев" Общината предвижда построяването на паркинг. Нека тези 25 милиона и 12 милиона бъдат оползотворени по най-добрия начин. Ще има пълен контрол на изразходването на средствата. Ако се наложи дофинансиране - ще търсим начини, каза още Здравко Димитров.