Бойко Борисов: Пометохме всички, но нека сложим експертите и да излезем от кризата

  • от PlovdivTime
  • 00:01, 05.04.2021

За пети пореден път печелим парламентарни избори. Пометохме всички. Искам да си благодаря на моята партия, без първи, втори, пети човек може да се справят прекрасно. Работихме така, както трябва да работи една партия – мощни структури, мощна ИК. Това заяви Бойко Борисов по време на живо включване във Фейсбук след обявяването на предварителните изборни резултати.

„Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят от името на народа. Да имаш 5%, 9% и да говориш от името на народа е смешно. След няколко дни ще излезем и ще благодарим на целия български народ. Някои казват, че имало много партии в парламента – не, не са! Истинската политика се прави в парламента”, каза Борисов.

"И без петел ще съмне! И без Борисов и без ГЕРБ... Има ли някой по-опитен от мен? Някой, който да се е справил с три кризи? Справих се с миграционната криза, с икономическата криза с пандемията. Вие не усетихте, че сме в пандемия, а жеста на моите колеги в Европа - българите да получат 1,3 млн. ваксини, е голям", заяви лидерът на ГЕРБ и благодари на всички международни лидери. 

По думите му предстоят най-важните месеци тази година - планът за възстановяване - 50+10 млрд. Според него България може да изглежда по-добре и да се промени. "Никога не съм казвал, че сме идеални. Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, писна ми сам да нося отговорност", каза той. 

"Знаете ли колко е лесно да съберем няколко попа и да гледаме сеира в парламента. Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не може тази година да бъдем консолидирани, защото светът ни гледа" заяви лидерът на ГЕРБ.

"Много хора искат да правят анти ГЕРБи анти Борисов, но си спомнете какво стана с Орешарски. Тогава те не бяха спечелили изборите и вижте какво стана", заяви Борисов. 

"Моли мили опоненти, познавам ви всички. Всички те работили с мен или поне голямата част. Израдвайте се, станахте депутати, вече сте в парламента. Искахте преврат и обяснявахте, че ви искат хората. Най-мирната, толерантна, евтина и позитивна кампания, проведохме ние", заключи той. 

"Предлагам ви мир. Нека сложим експертите и хората и да направим за България максимални усилия, за да излезем от пандемията и тръгнем нагоре. Това е моето предложение към всички. Порадвайте се ден-два-три и после помислете. Съединението прави силата. Хайде да видим можем ли да се обединим в името на държавата", заяви Борисов.