Благотворителен търг събира средства за достъпна среда на хора в неравностойно положение

  • от PlovdivTime
  • 13:00, 29.11.2023

Историческият музей ще бъде домакин на благотворителна изложба и търг с творби на артисти в неравностойно положение на 29 ноември. Участниците ще могат да разгледат работите от 16 до 18 часа, а самият търг за почва в 18 ч. Водещ ще бъде известната пловдивска художничка Вихра Григорова.

Целта на събитието е набиране на средства за изграждане на достъпна среда в обществени сгради в Пловдив и създаване на галерия с постоянна експозиция. Събитието се организира от фондация "Творци на надежда", с председател Микеле Санторелли.

Мисията на неправителствената организация е да подпомага интегрирането и реализацията на хората в неравностойно положение. Основни цели на фондацията са популяризиране на творчеството на хора в неравностойно положение, създаване на галерия с постоянна експозиция, развиване на човешките ресурси и подпомагане за създаване и усъвършенстване на идеи, концепции и творчески модели.

Благотворителната изложба-търг ще е в музикален съпровод от Квартет за флейта, саксофон, кахони и китара – Явор Ангелов, Галатея Мутафова, Алекс Швадчина и Борис Гроздев и със специалното участие на Мартина Куртева, вокал.

Покани за участие са отправени към над 200 представители на пловдивския бизнес, представители на обществени и държавни институции, чуждестранни гости и представители на неправителствени организации, работещи в социалната сфера.