Бивши възпитаници на Математическата в Пловдив отново прекрачиха училищния праг

  • от PlovdivTime
  • 17:15, 01.05.2022

Едни от първите випуски на пловдивската математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ отново прекрачиха прага на любимото си школо. Пловдивчани, възпитаници на ОМГ, се върнаха назад във времето и заедно си припомниха какво е отново да си на училище.

Това стана по време на отбелязването на 50-тия юбилеен рожден ден на гимназията, който бе уважен и от преподаватели. По случай него в двора се събраха не само бивши, но и настоящи ученици.

Като част от програмата в днешния ден се случи и планираното разпознаване на випуски. След като бяха разделени по години, бившите съученици се събраха, за да си припомнят отминалите времена, прекарани заедно. Малко по-късно те си направиха и общи снимки за спомен и посетиха отново класните си стаи, където са прекарали едни от най-важните години в живота си –а именно гимназиалните.

„Особено съм развълнувана да видя хора, които са изградили тази гимназия и такива, които продължават да я изграждат и прославят. Благодаря, че сте тук и благодаря за подкрепата. Желая ви здраве на всички“, каза директорът на ОМГ –Пловдив Веселина Карапеева.

Програмата по повод 50-годишнината е доста богата и ще се реализира в рамките на няколко дни. Предстои провеждането на тържествен концерт на Античен театър –Пловдив с изпълнители от вокална формация „Арт Войс Център“, квартет ИНТРО, Стефан Вълдобрев, ансамбъл „Тракия“. Той ще се проведе на 2 май от 18ч., а входът е свободен. А следващият ден е запазен за патронен празник на училището в Драматичния театър, който ще започне от 17:30.  Малко по-късно в 19ч. посетителите ще могат да се насладят на  комедията „Укротяване на опърничавата“ по Уилям Шекспир.

Галерия: