БЧК спира курсовете през април

  • от PlovdivTime
  • 11:39, 03.04.2021

Курсовете на БЧК няма да се провеждат през месец април. Това съобщават от организацията, а причината е удължената извънредна епидемична обстановка до края на този месец.

Става дума за три курса, които организира БЧК. Това са обученията по първа долекарска помощ за кандидат-шофьори, на работното място и за кандидати за водни спасители в цялата страна, както и заверката на талоните им. Засега забраната важи до 30 април.

БЧК продължава и дарителската си акция „Заедно срещу COVID-19". От началото на март миналата година до момента организацията не е спирала да подпомага държавата, здравните заведения и всички хора, засегнати от пандемията, благодарение на дарителите и на над 6000 доброволци.

Всеки, който иска да се включи в дарителската кампания, може да го направи - чрез SMS на номер 1466 на цена от 1 лев. Също така чрез on-line дарения на сайта на организацията redcross. bg или по банков път (банковата сметка за: Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи (УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, IBAN: BG47UNCR 76301077 911700, BIC: UNCRBGSF)