БЧК и Община Пловдив даряват коледни пакети на пациентите в Covid отделения за празниците

  • от PlovdivTime
  • 14:31, 22.12.2021

В навечерието на Коледните празници Българският младежки червен кръст, съвместно с Община Пловдив, дариха хранителни пакети на пациентите в КОВИД отделенията в МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Жестът на съпричастност идва точно преди най-светлите християнски празници като младежите от организацията са подготвили торбички с плодове, както и лично изработени от тях картички, за всички лекуващи се от КОВИД в двете общински болници.

Първите дарения бяха връчени на директора на МБАЛ „Св. Мина“ проф. Петър Петров, в присъствието на зам.-кмета по здравеопазване Анести Тимчев и директора на БЧК Таня Георгиева.

„Да носиш в себе си доброто, да даваш на болния здраве, а на нещастния - щастие е най-истинската човешка роля в този живот. БЧК представлява една вечна в добрините си организация и се гордея, че такива деца като вас растат в този град и ще бъдат следващите, които ще го развиват. Този свят ще бъде по-добър благодарение на вас.“ С тези думи зам.-кметът Тимчев се обърна към младите доброволци и им пожела да бъдат здрави и много успешни.

„Деца, сърдечно ви благодаря, че сте тук в този предпразничен момент. За нас вашата помощ значи изключително много, защото за болните, които в момента се лекуват, всеки един малък жест и внимание са изключително важни“, заяви директорът на МБАЛ „Св. Мина“ проф. Петър Петров и поднесе специални благодарности към Община Пловдив и Таня Георгиева за съвместната работа.

Директорът на БЧК също поздрави младежите. „Пожелавам ви догодина, когато тази кампания тръгне отново, да можем да влизаме в детските клиники и да прегръщаме децата. Ще се излекуваме като нация само с тази положителна енергия“, бяха нейните думи.

Инициативата на БЧК е под надслов „Коледен дар – здраве“, а освен нея младежите участват и в още една благотворителна кампания на организацията – „Кутии на приятелството“. По време на нея учениците ръчно изработват подаръци в училище, които след това БЧК дарява на деца, които по Коледа ще останат в болничните отделения. Подаръците ще бъдат раздадени на децата в Детска клиника при УМБАЛ "Свети Георги", Клиниката по детска хирургия и в детското отделение на УМБАЛ „Пловдив“.