Базар Капана се завръща със 101 участници, кино и стена за катерене за деца

  • от PlovdivTime
  • 14:33, 29.09.2022

Есенен базар „Капана“ ще посреща гости от 6 до 9 октомври в зоната на моста над ул. "Гладстон". Над 101 български автори на ръчно изработени изделия, натурални храни и напитки ще доставят наслада. Майсторите ще представят лично своите изделия, в които са вложили много труд и любов.

Множество нови участници включват тазгодишното издание на базара - производители на продукти за къмпинг и планинарство; детски катерушки; храни и аксесоари за кучета, творци, които изработват изделия от корк, дизайнерски чорапи, аксесоари и ръчно изработени лампи. 

"Четири нови проекта стартираме с това издание на форума. Проект „Мост Капана“ – под формата на творческа изложба, показваме как може да се преобрази пешеходният мост над река „Марица“, за да стане място за национална гордост, разходки, изкуство и култура, което пловдивчани и гости на града да посещават с удоволствие и удивление от красивите природни дадености.            Социална Артистична Сцена (САС) предлага интересна музикална програма. Това е една новата инициатива на базар Капана с цел да даде поле за изява на нови, местни и родни артистични проекти, които странят от комерсиалната сцена, влагайки искрена емоция и неподправeност в своето изкуство. Сцената е олицетворение на свободния дух и алтернативния начин на живот. Ще има детски спортен кът със стена за катерене и батути – за да може, докато вие пазарувате, опитвате вкусотии и пиете по напитка с приятели, децата ви също да се забавляват със своите връстници. Нов е и проектът "Капана Филм Фест 2022" - колаборация на Капана Фест и UBC Sound & Cinema Studio. Целта ни е да създадем пловдивско събитие подкрепящо независимото българско кино. В нашата селекция участват авторски творби, за които е характерна свободата на изразяване, незасегнати от самоцелния комерсиализъм, непокварени нито от догмите на индустрията, нито от свръх-нарцистичните съвременни течения", разказват организаторите. 

Музиката, която ще оцвети Есенен базар „Капана“ , е перфектно подбрана и ще звучи през цялото време, благодарение на българската марка за градска мода WAM и онлайн магазина за грамофонни плочи My Vynil: 

МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА:

6 ОКТОМВРИ
17 ч., Juanito -  DJ Set
20 ч., Gabana - Live Band
21.30 ч.,  Juan   - Dj Set  

7 ОКТОМВРИ
17 ч., Mitachi  -  DJ Set
20 ч., Tri O Five  - Live Band
21.30 ч., DJ Light - Dj Set  

8 ОКТОМВРИ
Sound surfing with DJ Stoyo - Dj Set
16-23 ч., реге, фюжън, афро, фънк, електроника; 21 ч. - концерт на Котарашки и Сандо Сандов