Басейните в Пловдив и околията работят под пълна пара

  • от Невена Вранчева
  • 12:40, 05.07.2020

Въпреки че през последните уикенди се наблюдава масово изнасяне към морето и километрични опашки към южната ни съседка Гърция, басейните в Пловдив и околията работят с пълна пара и също се радват на посетители.

Така че - ако нямате пари за море, избягайте от жегата в някой от плувно-развлекателните комплекси, които също предлагат хладка вода, вкусна храна и привлекателни гледки. 

Не забравяйте обаче да носите със себе си отговорност за личната си хигиена, ако искате коронавируса да стои далеч от вас, както и подходящ слънцезащитен лосион, за да се предпазите от жаркото слънце.

Припомняме, че освен вие, самите плувни комплекси също трябва да спазват завишени мерки за сигурност, тъй като проверките от РЗИ по обектите са ежедневни. Част от мерките са измерване на температурата на посетителите, увеличаване на разстоянието между шезлонгите, по-големи количества на хлор във водата от обикновеното. В изискванията влизат още: осигуряване на условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влизат; засилено почистване и дезинфекция на тоалетните, съблекалните на открито, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения – на всеки един час; осигуряване на диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите; ползване от персонала на защитни маски за лице и ръкавици; дезинфекциране след всеки посетител на използваните принадлежности като чадъри, шезлонги, столове, гардероби и др.

Ако желаете да си намерите подходящо място за разпускане, обаче е добре да отидете по-раничко или да си направите резервация, ако комплекса предлага тази опция, тъй като рискувате да останете без шезлонг, поради навалиците от желаещи.

Цените за вход на откритите басейни не са увеличени, въпреки кризата, и варират между 10 и 20 лева, като в тях се включва ползването на шезлонг, чадър и масичка. 

Започваме с най-посещаваните комплекси с открити басейни в околията на Пловдив, тъй като по-голямата част от живущите под тепетата предпочитат да избягат от градската среда и да съчетаят плажуването с прохлада и отдих.

Парк и СПА Хотел Марково

Само на 2 км от Пловдив се намира басейнът с най-впечатляващата гледка към града под тепетата. Широк, поддържан и с много удобства, той се е превърнал в най-предпочитаното място на пловдивчани за разхлада и релакс през лятото. 

Наргилета, подбрани коктейли и модерна музика – външният басейн на Парк и СПА Хотел Марково е достъпен както за гости на хотела, така и свободни посетители. 

От скоро, комплексът разполага и с уникален детски увеселителен парк, в който има обособени въжена площадка – „Въжеландия“, футболно игрище с трибуни и алеи за велосипеди.

Цената за посещение от понеделник до петък е 15 лева, а през уикенда - 20. За гости от 4 до 12 години през седмицата входът е 8 лева, а събота и неделя - 10 лева. 

Деца до 4 години (ненавършени) ползват басейна безплатно. Наемът за шатра от понеделник до петък е 15 лева, а събота и неделя ще трябва да платите 20 лева. 

Акваленд

В един от най-големите плажни комплекси с летни екстремни преживявания в Пловдив - „Акваленд” ще имате възможността да изживеете невероятните усещания от трите най-екстремни пързалки в България. А до 15 юли цените са промоционални!

Сутрин от 9:30 до 10:30 часа, както и следобед от 15 до 17,30 часа входът е 12 леяа. Редовната цена за достъп става 15 лева до 15 юли.

От „Акваленд” гарантират безопасността на своите посетители. На плувния комплекс ще се спазват най-строгите хигиени изисквания и дезинфекция, както по отношение на пързалките и плажните принадлежности, така и за водата в басейните.

За поредна година впечатляващата пързалка „Кинг Кобра” ще „поглъща”  ентусиасти, а към екстремното изживяване ще се допълнят двете съоръжения, които направиха фурор при дебюта си преди две лета -  „Ракета” и „Камикадзе”.

В "Акваленд" има обособени кътове за бързо хранене, които ще задоволят всичките Ви изисквания. Независимо дали ви се похапва нещо вкусно или ви се пие освежаваща напитка - в предложенията от менюто има за всекиго по нещо.

Colibri Pool Plovdiv

По околовръстния път, на 2 км от кв. Коматево посока София се намира Colibri Pool Plovdiv. Мястото разполага с голям 22 – метров басейн, просторно джакузи, страхотно атмосфера, хубави наргилета, прекрасно меню и много коктейли.

Цената за посещение през делничните дни е 15 лева, а през уикенда 20. Входът за деца от 4 до 12 години през седмицата е 10 лева, а в събота и неделя - 15 лева.

Business Hotel Berkut

Само на 8 км южно от град Пловдив се намира и басеин “Беркут”. Той е разположен в село Брестник и е чудесно съчетание на красива природа, спокойствие, съвременни удобства и уют.

Вход: от вторник до петък - 10 лева за възрастни и 5 лева за деца, а в събота до неделя 15 лева за възрастни и 8 лева за деца.

Почивен ден – Понеделник

Alchemist Residence 

Отново на 2 км от Пловдив е позициониран и бутиковият хотел Alchemist Residence, който се намира в най-новата част на с. Белащица. Резиденцията разполага с модерен, просторен и атрактивен външен басейн, обграден с палмови дървета, както и ресторант и витаминен бар. 

Входът през седмицата с включени шезлонг и чадър е 12 лева, а през уикенда 15 лева.

Комплекс Рачич

Басейнът на комплекс Рачич е живописно разположен сред просторна градина, на 5 минути от шума и суетата на големия град. Мястото разполага с открит олимпийски басейн с дълбочина 1.60 м. -1.8 м. и детски басейн с дълбочина 0.6 м.

Цената за достъп през делничните дни е 10 лева, като включва шезлонг, чадър и добро настроение. Събота и неделя е 13 лева, а за деца до 10 години - 3 лева.

Хотелски комплекс Чифлика 

Хотелски комплекс Чифлика също е сред добрите места за спасение от летните жеги. Басейнът се намира в близост до Горни Воден, посока Асеновград и предлага на посетителите си хубава музика, разнообразно меню и студени напитки. Препоръчително е да си направите предварителна резервация, ако искате да хванете свободен шезлонг, тъй като още от рано се пълни бързо с клиенти.

Входът е 8 лева през седмицата и 10 лева в събота и неделя. 

Аквапарк Витус

Аквапарк "Витус" и ресторантски комплекс се намират в кв. Горни Воден, гр. Асеновград, в близост до гр. Пловдив. Комплексът разполага с пет основни басейна с минерална вода, детски басейн, детски площадки, ресторант, заведение за бързо хранене, бар, фитнес уреди на открито и др.

Nikki's Beach

Nikki's Beach също се намира недалеч от Пловдив, на Горноводенско шосе 18 - Асеновград. Басейнът предлага прекрасна панорама към Родопите, обгърнат от уюта на красива природа. Разполага с ресторант с традиционна българска кухня и градина, като всеки ден за посетителите има и обедно меню.

През седмицата таксата вход е 6 лева, а събота и неделя - 8 лева. Цената включва използване на шезлонг и чадър.

Плажен комплекс Луда Яна

Плажен комплекс Луда Яна се намира на 8 километра от Пазарджик в посока Пловдив, непосредствено преди кръстовището със селата Мало Конаре и Огняново.

Комплексът е идеално място за летните, топли и слънчеви дни. Разполага с голям басейн и джакузи, а за мъниците, детски басейн и детски кът, където децата могат да се чувстват в безопасност.  Ще откриете свежи и студени напитки на открития бар, както и вкусна и прясна храна, която предлага ресторантът.

Входна такса: за възрастни - 9 лева, за деца от 6 до 12 години - 6 лева, а до 5 год. възраст - безплатно

Комплекс Тракиец

Плували ли сте в басейн, заобиколен от езеро? В комплекс “Тракиец”, разположен в непосредствена близост до живописното село Житница, може да го направите. От три от страните басейнът прелива в езеро, като зоната е декорирана с камъни и множество фонтани. Комплексът предлага още конна база, прекрасен ресторант и лятна градина. 

Цената за вход на басейна през делничните дни е 12 лева, а пред уикенда 21 лева. Включва използването на шезлонг и чадър, както и барбарон.

Ако все пак не ви се бие път и искате час по-скоро да се топнете в хладката вода, изберете басейн в града. 

Trimontium Princess Hotel Plovdiv

Външният басейн на хотел Тримонциум също е отворен за посетители през летния сезон. Той е чудесно място за отдих и почивка през горещите летни дни, а отстрани до него се намират джакузи и детски басейн.

Входът от понеделник до четвъртък за възрастни е 12 лева, а за деца от 3 до 12 години - 5 лева. В дните от петък до неделя, пък ще трябва да заплатите 15 лева, а децата - 6 лева.

Landmark Creek Hotel Plovdiv

Landmark Creek Hotel Plovdiv предлага да се насладите на топлите летни слънчеви лъчи и да се потопите в една спокойна и приятна обстановка - съчетание на зелената природа на парк Гребния канал и градската среда. В хотела можете да утолите жаждата с неустоими безалкохолни и алкохолни коктейли, освежаващи напитки, да похапнете вкусни сандвичи и свежи салати и да презаредите.

Входът е 15,00 лева за възрастни и 10 лева за деца, като включва ползването на шезлонг, шалте, масичка, чадър.

Комплекс Острова

Външният басейн на Комплекс Острова предлага уникално съчетание на природа и спокойствие в иначе така напрегнатата градската динамична среда. Разположен на Гребната база, той дава една предразполагаща за релакс атмосфера.

Водните съоръжения са оборудвани със собствена система за пречистване на водата, а на разположение на клиентите има pool bar, който е в непосредствена близост до басейна.

Цените за посетители са: 

Понеделник - Неделя

Възрастен - 12 лв.
Деца до 10г. - 6 лв.
Бебета до 2г. - безплатно