Български фармацевтични дни 2020 се отменят заради епидемичната обстановка

  • от PlovdivTime
  • 15:10, 09.11.2020

Български фармацевтични дни 2020, които трябваше да се проведат от 13.11 до 15.11 в Международен Панаир Пловдив се отменят поради усложнената епидемичната обстановка. В офиса на БФС се е получило писмо от Областния управител на област Пловдив и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, с което събитието се отменя.

Предплатените такси на компаниите изложители и всички участници ще бъдат върнати. Всички ще получат допълнително информация за начина на връщане на сумите на посочените при регистрацията за събитието мейли за контакт.

Изразяваме надежда, че епидемията скоро ще отмине и догодина Български фармацевтични дни ще се проведат в нормална обстановка и участниците ще имат възможността да се насладят на програмата и общуването помежду си присъствено, коментираха организаторите. Българските фармацевтични дни са запазена марка на Българския фармацевтичен съюз (БФС).

Фокусът на тазгодишното издание беше поставен върху социалната роля на магистър-фармацевта - предизвикателствата на динамичното време.  В него по традиция през годините участва фармацевтичното съсловие, както и представители на държавните институции, академичната общност, студенти, производители, дистрибутори, представители на сродни български и международни организации, както и много специалисти в сферата на здравеопазването.