Бъдещи медици и преподаватели от МУ-Пловдив даряват кръв за пациентите си

  • от PlovdivTime
  • 11:24, 15.04.2021

Бъдещи медици и преподаватели от Медицински университет – Пловдив ще дарят кръв, за да помогнат на пациентите си. Това съобщиха от висшето училище, което заедно с Районния център за трансфузионна хематология организират акцията. Подвижният кабинет за кръводаряване ще бъде в МУ – Пловдив на 19 и 20 април от 9 до 13 ч., в МК – на 21 април, във ФДМ – на 22 април.

Решението за благородната кампания е взето след писмо, изпратено до ректора на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева. В него директорът на центъра д-р Соня Джевизова посочва, че вследствие епидемията от COVID-19 са намалели драстично безвъзмездните кръводарители. „За набавяне на необходимите количества кръв и кръвни съставки за нуждите на здравните заведения се надяваме на отзивчивостта и човечността на служителите и студентите на Медицински университет Пловдив”, призовава тя.

От ръководството на университета веднага са откликнали и призовават всички желаещи да се включат и да допринесат за каузата за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.