AVR Atelier Vesselin Roussev представя живописна изложба на Даниела Русева

  • от PlovdivTime
  • 16:11, 10.11.2020

AVR Atelier Vesselin Roussev представя нова изложба – живопис със заглавие „Бряг“ на талантливата художничка Даниела Русева. Откриването е в сряда, 11 ноември 2020 г. от 18:30 ч.

Даниела Русева е художник, който живее и работи в Пловдив. Завършила е в Смолян, специалност „Художествена тъкан“, а по-късно ВТУ във Велико Търново, специалност „Графика“. Работи в областите: живопис, колаж, рисунка, графика, лендарт.

От 1993 г. започва активна творческа дейност, която се изразява в множество самостоятелни изложби, изключително представителни за българското изкуство, участва в общи експозиции, симпозиуми и пленери в страната и зад граница.Има реализирани 20 самостоятелни изложби в страната, от които от 2010 до 2015 г. представя в публичното пространство на Пловдив и експозиции от винени рисунки върху шихти /хартиени филтри за прецеждане на виното/, с които спечелва вниманието и на ценители на творчеството й и на приятелите на виното.

В настоящата експозиция в  Atelier Vesselin Roussev, Даниела ни представя живописни плана, създадени в последната година под мотото "Бряг". Загадка за нас! Сакрално за нея! БРЯГ  -  "Ходене", "Гледка", "Търсене", "Виждане", "Пристигане", "Пристан", "Бъдеще" ??? .... и пак "Ходене"....  споделя авторката за търсенията  на Твореца - Нещотърсач !....Няма нужда от повече поезия - "Най- същественото е невидимо за очите!" Тя продължава да търси!