Архитект представя наръчник за зелената система в градовете

  • от PlovdivTime
  • 12:52, 17.01.2024

Ландшафтният архитект Невена Цветкова ще представи книгата си "Наръчник за засаждане, пресаждане, грижи и резитби на декоративните дървета в населените места" в Голямата конферентна зала в Дома на културата "Борис Христов" на 27 януари от 11 ч.

След дългогодишен труд по темата, свързана с декоративните дървета в населените места, Цветкова събира и систематизира информацията, която смята, че ще е полезна за широк кръг от хора, които се интересуват от темите за зелена архитектура, градоустройство, дизайн на градска среда и урбанизъм, проектиране на места на открито, управление на дъждовни води, жилищно или градско планиране, екологично възстановяване, планиране на паркове и места за отдих. 

Ланд. арх. Невена Цветкова ще сподели резултата от своята работата си. Събитието ще протече със запознаване с историята на финалния вариант на наръчника, след което ще се проведе дискусия по темата с присъстващите. 

Събитието ще премине в дискусия "Роля на гражданите в справянето с климатичните проблеми", на която ще бъдат обсъдени проблеми и казуси,  с както и добри практики относно темата за гражданско участие за сформиране на зелени политики

Събитието е със свободен достъп, необходима е единствено регистрация