Анелия Павлова говори за спасяването на прилепите в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:10, 18.02.2023

Природонаучният музей ще бъде домакин на презентацията на д-р Анелия Павлова на тема „Проучване и опазване на прилепите в Пловдив – сегашно състояние и бъдещи очаквания“ на 22 февруари от 18 ч. в зала "Планетариум".

Анелия Павлова е родена на 20 юли 1988 г. в Пловдив. Тя е доктор със специалност "Зоология". Завършила е Пловдивския университет „Паисий Хилендарски “. Бакалавър е със специалност "Биология, а после завършва магистратура със специалност "Биоразнообразие, екология и консервация" отново в ПУ. Научните ѝ интереси са за гъбни комари, биоспелеология, прилепи.

На събитието в сряда д-р Павлова ще представи информация за състоянието на прилепите в Пловдив. Срещата презентация е по идея на Елена Стоева, която ще представи проекта на "Зелени Балкани" - "Природата няма глас, тя има нас", който се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по фонд "Активни граждани България" в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Презентацията е подходяща за ученици в гимназиален етап на обучение и възрастни. По-малките фенове на прилепите също са добре дошли.