Акция в центъра на Пловдив! Доброволци даряват кръв безвъзмездно

  • от Милен Ангелов
  • 13:24, 18.09.2020

Поредна акция за кръводаряване се провежда в центъра на Пловдив. Организатор е районния център по трансфузионна хематология, чиято мобилна станция е разположена непосредствено до сградата на Община Пловдив, на ул. „Емил де Лавеле“.

Днес и на 21 септември бусът ще бъде позициониран на площад Стефан Стамболов. От 9 до 14 часа, всеки желаещ може да дари кръв, като условието е хората да са здрави, приели храна и пили течности, предава TrafficNews.

И днес дарители не липсваха. Христина Асенова дари кръв за първи път. Тя се чувстваше добре не само физически, но и емоционално, тъй като знае, че може да спаси човешки живот.

Заради пандемията от Covid-19 и предприетите превантивни мерки от Националния оперативен щаб, се наблюдава драстично намаление на безвъзмездните кръводарители. За набавяне на необходимото количество кръв и кръвни съставки за нуждите на лечебните заведения, Районният център за трансфузионна хематология апелира пловдивчани да проявят отзивчивост и благотворителност, за да подпомогнат лечебния процес на нуждаещите се болни.