Адвокатът на Стамов, прокопал сгради под Главната: Укрепват се английски дворове, това не са тунели

  • от PlovdivTime
  • 11:54, 29.11.2021

Укрепване на стари английски дворове извършвал пловдивския бизнесмен Мирослав Стамов под сградите на Главната на Пловдив. Това заяви адвокатът Борислав  Кобуров пред Нова ТВ.

„Това представляват, по стар архитектурен план, английски дворове. Не съм запознат технически каква е височината на този тип двор, но г-н Стамов е установил, че има срутване и е започнал строително-монтажни дейности за укрепване конструкцията на фасадата”, посочи адвокатът на уличения.

Защитникът изказа и позиция в отговор на констатацията на районната администрация за незаконно строителство.

„Г-н Стамов е реагирал адекватно и е поискал експертно становище, което е входирано в администрацията. Доколкото виждам, няма тунели, а пропаднал английски двор”, каза още Кобуров.

Според кмета на Район „Централен” Стамов е направил опит да увеличи обеми търговски площи, за да ги отдава под наем.

 „Не съм убеден, че има такова увеличаване, няма такива търговски площи. Нека администрацията си върши работата много по-добре”, призова адв. Кобуров.

Защитникът беше категоричен, че достъпът до помещенията е абсолютно свободен. Няколко пъти е била извършена проверка от представители на полицията и общината, както и НИНКН, като в никакъв случай не можело да става за иманярски дейности.