70 войници положиха клетва в центъра на Пловдив (Фотогалерия)

  • от Милен Ангелов
  • 16:13, 19.10.2020

Около 70 войници положиха клетва на площад „Централен” в Пловдив, където се отбелязва Празникът на Военновъздушните сили и Деня на парашутиста. Той е част от информационната кампания за популяризиране на военната професия "Бъди войник" и информиране на младежите за професионалните възможности в Българската армия.

Ниско прелитащи самолети и вертолети над площад „Централен“. В атрактивните полети участват илоти от 24-та Вертолетна Авиобаза Крумово и 3-та Изтребителна Авиобаза Граф Игнатиево. Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник, разказва TrafficNews.bg.

Ще бъдат показани и техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и военни ръкопашни техники. Ще има и парашутни скокове. В кампанията участват и формирования от Сухопътни войски, Военноморските сили и Военна полиция.

Пловдивчани и гостите на града могат да разгледат и специалното оборудване и екипировката на различните видове въоръжени сили. Информационната кампания "Бъди войник" на Министерството на отбраната обикаля областните градове у нас.