Огънят завладява Пловдив с 6Fest Plovdiv

  • от PlovdivTime
  • 11:54, 22.09.2020

Шестото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest ще представи специално тематично издание само с огнени спектакли на театрални и огнени групи от България. Това ще бъде и първо издание у нас на подобен фестивал за улични огнени спектакли. Целта на това издание на 6Fest е да подкрепи и популяризира професионални и младежки художествени формации от цялата страна, които работят в сферата на огнените изкуства.

Следващото издание 6Fest Plovdiv 2020 - Фестивал за улични огнени спектакли в Пловдив започва в 18 часа на 28 октомври и продължава до 31 октомври.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и партньорството на Община Пловдив, както и с подкрепата на фондация "Пловдив 2019" и ОИ "Старинен Пловдив".

Очаквайте скоро и подробна програма с участници във фестивала.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest е създаден през 2017 г. и до момента е представил в 5 издания съвременен цирк, куклен театър, марионетки, живи статуи, огнени изкуства, кокили, улична магия, танци, музика и др.

През 2019 г. 6Fest беше селектиран в официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата с издание в Капана. На 25 юли 2020 г. 6Fest направи танцово шествие по Главната в Пловдив и малки концерти на улични музиканти в Капана, като изданието беше част от културния календар на града с подкрепата на Община Пловдив.

Снимката е илюстративна