66-годишен кандидатства “Актьорско майсторство“ в Пловдивския университет

  • от PlovdivTime
  • 16:26, 05.07.2024

Кандидатстудентската кампания в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ отново се радва на огромен интерес. В сравнение с миналата учебна година броят на желаещите да се обучават във второто по големина висше учебно заведение в България е нараснал с повече от 10 процента.

7122 са кандидатите за студенти в най-големия университет в Южна България, сподели доц. д-р Борян Янев – заместник-ректор на ПУ по международна дейност и връзки с обществеността. Сред най-желаните специалности са „Маркетинг“ – 1407 кандидати, „Бизнес мениджмънт“ – 1372 кандидати, „Икономика и бизнес“ – 1125 кандидати. 539 зрелостници са заявили „Право“ като първа желана специалност, следват 419 за „Софтуерно инженерство“, 374 за „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и 309 за „Психология“.

„Най-младият кандидат-студент е на 18 години и е пожелал да учи „Педагогика на физическото възпитание“, а най-възрастният е на 66 години, като е посочил като първо желание „Актьорство за драматичен театър“. Забелязва се засилен интерес към някои от по-новите специалности във ВУЗ-а като „Криминалистична химия“ и „Биология и физическо възпитание“. На 8 юли, понеделник, ще бъде обявено първо класиране”, добави още доц. Янев.