44 творби изложи в Пловдив Розалина Исак Панижел

  • от PlovdivTime
  • 18:01, 16.03.2023

Художникът Розалина Исак Панижел изложи  44 творби в рамките на изложбата "Контрасти" в галерия  Arsenal of art. Те ще могат да бъдат видени до 5 април.

Това е първата и самостоятелна изложба, като през последните няколко десетилетия изцяло е посветена на педагогиката и ежегодно организира изложби със свои ученици.

В изложбата е показала пейзажи, композиции, натюрморти, рисувани са с маслени бои, използвала е и смесена техника. Картините са предимно впечатления от места, които е поситила, пътувания, изразени емоции.

Картините са от последните две години, като преди това Розалина е участвала в юбилейната изложба на училището за сценични кадри и изкуства през 2021 година. След това взима участие в няколко общи и благотворителни изложби.

Галерията Arsenal of art е на международно известния художник Ангел Гешев, който е и съученик на Розалина Панижел и дългогодишен приятел.
Тя завършва Сценични кадри в Пловдив през 1981 година, след това през 1997 СУ "Климент Охридски" със специалност педагогика на изобразителното изкуство.
През 2009 година - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ с приложна психология.