400 нови знамена красят Пловдив за празника

  • от PlovdivTime
  • 17:41, 05.09.2020

400 нови знамена – по 200 национални трибагреници и флагове на Пловдив, са поставени по входно-изходните артерии, други оживени пътни отсечки и знакови за града места в навечерието на 135-атата годишнина от Съединението на България. Чисто нови трикольори се веят и върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на Пловдив.

Екипи на общинското предприятие "Чистота" обновяват знамената два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и Деня на Съединението и празник на Пловдив 6 септември. Флаговете за първи път са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

В дните преди празника екипи за пореден път заличиха новопоявили се драсканици в подлеза на площад „Съединение“, както и върху фасадите на сградите по булеварда. Предприета е мащабна акция за почистването на подлезите и премахване на загрозяващи графити в целия град. 

Предприятието съдейства на германската фирма „Керхер“, която безвъзмездно почисти паметника на Съединението посредством иновативна екологична технология. Над 50 служители ще работят и на 6 септември, като рано сутринта ще бъдат измити както едноименният булевард, така и всички входни пътни артерии.  

ОП „Градини и паркове“ също ще има дежурни екипи в предстоящите почивни дни.

Kоментари

коментар
Павел Андонов
10:34, 06.09.2020
Отговор

Много е приятно и създава позитивност и настроение!