4-годишният Дари от Пловдив се нуждае от средства за лечение

  • от PlovdivTime
  • 17:39, 19.06.2020

Четиригодишно детенце се бори с церебрална парализа. Даримир има нужда от помощта на хора с добри сърца, за да може да живее пълноценно. Още по време на раждането Дари поглъща околоплодни води и получава инфекция. За кратък период от време остава без кислород, което става причина за големи усложнения вбъдеще, разказва неговата майка Живка.

Бебето е поставено в кувиоз и успява да се пребори с инфекцията. Няколко месеца по-късно обаче родителите му чуват страшната диагноза. Започват дълги месеци на рехабилитация, ходене по специалисти и изследвания.

"Единственото ни желание е да успеем да разгърнем максималния му потенциал, за да бъде независим и доколкото се може самостоятелен. Затова и никога не сме спирали да търсим варианти и да правим всичко възможно, за да облекчим състоянието му и той да може да има своето нормално детство", споделя майка му.

Семейството вече е осъществило връзка със специализирана турска клиника. На Дари са направени вливки на стволови клетки, което оказват благоприятно влияние както върху физическото, така и върху психическото му състояние. Средствата са събрани с помощта на дарителска кампания.

Сега семейството е изправено пред ново изпитание. Дари се нуждае от рехабилитация в полски специализиран център. Здравното заведение е оборудвано и адаптирано за цялостно лечение на деца и юноши с увреждания. Цената му е 8 000 евро - сума, с която близките на момченцето не разполагат. 

В центъра малчуганът ще се доближи до възможността да натрупа нови умения и да използва една от най-добрите и иновативни техники в Европа. Той ще премине през пълна рехабилитация с всички възможни методи. 

Затова семейството отправя апел към всички хора, които имат възможност и желание да помогнат на Дари да заживее по-добър живот.

Можете да дарите средства чрез откритата дарителска сметка:

BG52UBBS8002106889940

BIC:UBBS BGSF

Обединена Българска Банка

Титуляр: Даримир Тодоров Славов

Кампания в Хелпкарма: https://bg.helpkarma.com/campaign/dari-v-pomosht-dari-2026