292 кг боклук събраха доброволци в коритото на Марица

  • от PlovdivTime
  • 11:47, 10.09.2020

Доброволци и професионалисти почистиха брега и коритото на река Марица, в района на остров Адата.  Групата почисти района от отпадъци, като събра 292 кг отпадъци, 80 % от които пластмаса. Докато доброволци чистиха бреговете, бе организирано и почистване на водите –от професионалисти от воден клуб Пловдив, при ТД Еделвайс, начело с председателя на водния клуб - Христо Гачков. Те се пуснаха по и срещу течението с лодки и организираха изнасянето на отпадъка от О. Адата към брега откъдето беше ивозен.  

Събитието е част от кампанията JunkAround на БГ Бъди активен. По време на почистващото събитие доброволците работиха при спазване на противоепидемичните мерки

  Събитията от кампанията са със забавен и обучителен характер и съчетават полезното с приятното.  Акциите са съпроводени от музика, а най - активните включилите се в тях ще получават подаръци под формата на растения за засаждане, кошчета, картички със семена или други.  Събитията целят да въвлекат местни общности, ученици и доброволци, фирми и партньорски организации, граждани, които да правят почиствания в кварталите и по поречието на река Марица.