29-ото издание на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ започва след дни

  • от PlovdivTime
  • 17:54, 08.03.2022

Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ е най-престижната сцена за премиери в бранша в рамките на Югоизточна Европа.Тя демонстрира богата селекция от напитки – от автентични местни продукти до световни марки, комбинации от старинни и съвременни технологии, модерна техника и материали. Изложбата показва и бъдещето на винарската индустрия с нови сортове грозде, методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството. Така привлича интереса на широк кръг специалисти, еножурналисти, ключови търговци и ценители.

29-ото издание на „Винария“ ще се проведе от 9 до 13 март в Международен Панаир Пловдив. Изложбата отново се организира под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите със съдействието на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

Изложбата е насочена към собственици и мениджъри на  винарски изби,  обекти за търговия на дребно - специализирани и онлайн магазини, супермаркети,  фирми за търговия на едро с вина и спиртни напитки,  ресторанти, клубове, барове, дискотеки, хотели. Интерес пряставлява също за професионалисти енолози, технолози и дегустатори, за журналисти от специализирани медии и организатори на събития.

Основни браншове, които ще бъдат представени в 29-тото изднаие са: Вино и високо алкохолни напитки;  Машини, технологии, материали и услуги за винопроизводство;  Разсад, технологии, оборудване, услуги и материали за лозарството;  Опаковки и етикети;  Винен туризъм.  Специализирани медии;  Специализиран софтуер и  Търговия с вино и високо алкохолни напитки.

Паралелно с ВИНАРИЯ 2022 се провеждат още две изложби - АГРА 2022 Международна селскостопанска изложба и Международна изложба за храни и напитки FoodTech.

„Винария“ е част от единствения на Балканите форум за селско стопанство, вино, храни и оборудване заедно с престижните изложби „Агра“ - за селско стопанство, „Фудтех“ - за хранителната индустрия, и „Вкусове от Италия“. Той показаха последно поколение технологии, техника, продукти и услуги по цялата верига от полето до трапезата. Предлага ефективна платформа за бизнес и реклама, тъй като привлича многохилядна специализирана публика. Във форума всяка година участват около 700 компании от над 30 държави.