264 са случаите на заразени с COVID-19 у нас

  • от PlovdivTime
  • 17:14, 26.03.2020

264 стана броят на заразените с коронавирус в България. По-рано днес са били потвърдени нови 21 проби, съобщи преди минути ръководителят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Заразени са по един човек от Хасково и Кърджали, където досега не е имало регистрирани случаи. Нови 14 положителни проби има в София, 2 - в Смолян, по 1 - в Плевен, Велико Търново и Варна. 

Изписани след две отрицателни проби са 8 души. Утре ще бъде изписана още една пациентка. Сред пациентите с положителни проби са двама военнослужещи. Те са без клинични оплаквания и ще бъдат настанени във ВМА. Военните са били на мисии в Косово и Румъния, като един от тях е настанен в лечебно заведение в Букурещ. 

В София доста се разшириха болниците - има случаи във ВМА, в 5-а градска болница има пет случая. Има още един интубиран пациент в Пирогов, каза Мутафчийска. Два случая има и в "Св. Анна". Пациентите са мъж и жена на 74 и 55 години, като единият от тях също е интубиран. В Инфекциозна болница е настанен мъж на 33 години.